Belföld

Nevelőtanára húzta ki a kést az esztergomi gyermekotthonban megszúrt lány hátából

Mint korábban megírtuk, letartóztattak a 13 éves lányt, amiért egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta 15 éves iskolatársát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Blikk által közölt részletek szerint a tettes az intézet konyhájában, társai és a csoport nevelőjének szeme láttára egy kenyérvágó késsel szúrta hátba gyanútlan társát.

A támadás olyan hirtelen történt, hogy a nevelőnek esélye sem volt azt megfékezni, de az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt, és miután kihúzta a kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is. A támadó kiszaladt a konyhából, ám a nevelők elfogták, és a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak.

A Blikk megtudta azt is, hogy a késelő kamasz kilenc hónapja, tavaly március 3-án azért került az esztergomi gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit.

A bíróság vélhetően összevonva tárgyalja majd a két ügyet, azonban a gyanúsított szabadságvesztéssel nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik