Belföld

Legfőbb ügyész: nyomoznak a Borkai-ügyben, de gyanúsítottakat még nem hallgattak ki

Az ugyeszseg.hu-n jelent meg Polt Péter, legfőbb ügyész írásbeli válasza Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő december 18-ai kérdéseire.

Ungár egyaránt érdeklődött a Borkai Zsolt ügyében indult nyomozással kapcsolatban, valamint a kispesti szocialista képviselő, Lackner Csabáról is tett fel kérdéseket.

A Borkai-üggyel kapcsolatban Polt közölte:

  • a nyomozás jelenleg is folyamatban van,
  • tanúkihallgatás még nem történt,
  • a válaszban megadott sorszámok alapján Borkai kapcsán három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán.
Több nyomozás is folyik Borkai-ügyben gazdasági bűncselekmények miatt
Győr volt fideszes polgármesterét is érinthetik – az egyebek mellett – hűtlen kezelés címén indult eljárások.

Borkai Zsoltról még az őszi önkormányzati választások előtt jelentek meg olyan felvételek, amelyeken prostituáltakkal egy orgián vesz részt egy adriai jachton.

Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőről a Magyar Nemzet, valamint a Hír Tv hozott nyilvánosságra korrupcióval kapcsolatos felvételeket.

Kábítószerrel való visszaélés miatt is nyomoznak a kispesti szocialista botrány ügyében
Lackner Csaba lapunknak azt mondta, nem hallgatták ki az ügyben.

Az Ungár Péternek megküldött válasz szerint a Lackner-ügyben szintén zajlik nyomozás, itt sem volt még kihallgatás. Polt tájékoztatásából mindkét esetben az olvasható ki, hogy a nyomozás mindkét esetben a felderítési szakaszban van.

Frissítünk!

Cikkünk korábbi verziójában tévesen idéztük a legfőbb ügyész válaszát, azt állítva, hogy Borkai-ügyben tanúkihallgatás nem történt – valójában gyanúsítottat nem hallgattak ki. A tévedésért elnézést kérünk.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik