Belföld

Fémlapok zuhantak a járdára a Pénzügyminisztérium épületéről

Az erős szél ledöntötte hétfőn délután a Pénzügyminisztérium átépített várbeli épületének állványzatának egy részét, ez derül ki a 444.hu olvasójának felvételeiből.

A lap szerint az állványzat fém járólapjai közül több is a járdára zuhant a Hilton szálló felőli oldalon, csak a szerencsén múlott, hogy nem járt akkor arra senki.

Mint arról beszámoltunk, Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, mostanáig országszerte 140 alkalommal kellett beavatkozni a tűzoltóknak az erős szél miatt. A legtöbb riasztást Budapesten, Pest, Veszprém és Somogy megyében kapták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyében másodfokú, több megyében és a fővárosban elsőfokú riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt.

Kedden a Pénzügyminisztérium közleményben ismertette a hétfői állványszakadás körülményeit. E szerint december 23-án a késő délutáni órákban az orkán erejű szél megbontotta a felújítás alatt álló Szentháromság tér 6. szám alatti épület állványzatát. Személyi sérülés nem történt. A kármentesítés este 9 órára befejeződött, a kivitelező szakemberei a megsérült állványelemeket és takaróhálókat visszabontották, az állványzatot megerősítették, stabilizálták. A környék forgalmi rendje helyreállt. A beruházó PM Tér6 Nonprofit Kft. vizsgálja, hogy a kivitelező cég az állvány felépítését szakszerűen végezte-e, illetve, hogy az állványzat minden szempontból megfelelt-e a vonatkozó műszaki előírásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik