Belföld

Csőtörés miatt teljesen leállt a betegellátás Pécsen

Leállt a betegellátás a teljes Egyesített Egészségügyi Intézményekben, három városi rendelőintézetben kedd reggel, írja a Szabad Pécs.

Ennek oka az, hogy éjjel a pécsi Veress Endre utcai egységében eltört egy melegvíz-vezeték, aminek következtében leállt a teljes informatikai rendszer.

A pécsi önkormányzat közleményt adott ki a történtekről. Ebben azt írták,

a rendelőintézet villamoselosztó-szekrénye az alagsorban van, ez teljesen leázott, reggel kilenckor még balesetveszélyes volt és szakemberek javították. A leázás miatt leállt az Egyesített Egészségügyi Intézmények informatikai rendszere is a Veress Endre mellett a Csontváry és a Lánc utcai rendelőintézetekben is. Az ESZI tájékoztatása szerint a rendszer helyreállításán reggel kilenckor még dolgoztak.

Az informatikai rendszer leállása miatt a kora reggeli és reggeli órákban a három telephely egyikén sem volt betegellátás. A reggel kilenc órás állapot szerint a laborok már fogadták a betegeket, a többi rendelőben még szünetelt az ellátás.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmények azt kéri, hogy akik kedden laborvizsgálatra jelentkeztek volna, de reggel nem tudták fogadni őket, szerdán jelentkezzenek újra. Azokat a betegeket, akik valamilyen más vizsgálaton nem tudtak részt venni, és megvan az elérhetőségük, a rendelőintézetek keresni fogják egy másik, közeli időpontot ajánlva. Akiket kedden az ESZI kollégái nem érnek el telefonon, azoktól azt kérik az intézmények, hogy szerdán érdeklődjenek másik időpont felől

– olvasható a közleményben.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmények elnézést kért a kellemetlenségért minden érintettől.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik