Belföld

Pénzbüntetést kapott az illegális fideszes zughotel

Már a hét közepén lépett a terézvárosi önkormányzat, a fideszes képviselő, Becsó Zsolt tulajdonában álló Nagymező utcai, engedély nélkül működő szállodával kapcsolatban, amit a 24.hu fedezett fel.

Belvárosi szállodája van a fideszes Becsó Zsoltnak, de engedélye nincs hozzá
Évek óta működhet feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő apartmanhotelje. Terézváros – lapunk érdeklődésére reagálva – máris lépett az ügyben.

A parlamenti képviselő 50 százalékos tulajdonában álló Ublot Kft. –é az a 16 szobás létesítmény, amelyet a megfelelő engedélyek hiányában a hét közepén azonnal bezáratott a kerület. Az ügyben további vizsgálat is indult.

A 24.hu-t nemrég arról is tájékoztatta a kerület, hogy pénzbüntetést is kiszabott a fideszes képviselő zughoteljével kapcsolatban.

Pénzbüntetést is kiszabott a kereskedelmi hatóság, de mivel folyamatban lévő hatósági ügyről van szó, ennek mértékéről nem adhatok ki információt

–          szólt a legfrissebb tájékoztatás.

Ennek ellenére úgy tudjuk, a büntetés jó eséllyel több százezres nagyságrendű lehet. Legalábbis ezt a következtetést lehet levonni abból, amit a kerület írt lapunknak. Mint közölték, az

önkormányzat munkatársai a lehető legnagyobb szigorral járnak el az ilyen esetekben, de sajnos a szankciók, melyeket törvény szabályoz, nem visszatartó erejűek. Egy több százezer forintos bírságot (ami maximálisan kiszabható) egy ilyen szálláshely egy nap alatt kitermel. Terézvárosban a szálláshelykiadás óriási üzlet lett, Belső-Terézvárosban alig van olyan társasház, ahol ne lenne szálláshelykiadás. Az illegálisan üzemelő helyek kiszűrésére, ellenőrzésére egy önkormányzatnak nincs megfelelő apparátusa.

Becsó Zsoltot többször kerestük az ügyben, de ő eddig még nem reagált a 24.hu-nak. A Blikknak azt nyilatkozta, hogy tavaly ősszel már kiszállt a cégből, ez viszont cáfolják a tények: mind a vagyonnyilatkozata, mind a cégadatok szerint nemcsak tavaly ősszel, de jelenleg is Becsó a cég felerészbeni tulajdonosa.

Kiemelt kép: Becsó Zsolt (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője beszédet mond az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokának átadóján Pásztón 2017. június 21-én. A világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég telephelyének bővítése négymilliárd forintos beruházásban valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a kormány. MTI Fotó: Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik