Belföld

Nyomoznak Borkai fia után

Folyik a nyomozás Borkai Zsolt fiának az ügyében – számolt be a hvg.hu-nak Hadházy Ákos. A képviselő október közepén tett feljelentést hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Hadházy szerint Borkai Ádámnak az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy a cégnek nincsen árbevétele és évek óta veszteséges. A volt győri polgármester fia az ügyvezetője a cégnek.

Városi cég, rendezvényszervezés, jachtos kapcsolat: Borkai családtagjainak győri kalandjai
A feleség feltűnik a Győr Projekt nevű városi cégnél, a lány cége referenciaként említ városi rendezvényt, a fiú pedig a győri kézilabdacsapatnál dolgozik, noha a jachtos partner cégének egymilliós fizetésű ügyvezetőjeként vált ismertté.

A Borkai-nyomozásban októberben egyesítettek több ügyet, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt  kutakodik a rendőrség Győr bukott fideszes polgármesterénél.

A fiatalabb Borkait a Győri Audi ETO Kézilabda Club nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként tüntetik fel a klub honlapján. Hadházy korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a 24 éves Borkait más feladatért is fizetik a Győri Audi ETO KC-nál, a klub 2019/2020-as szezonra szóló, tao-támogatás iránt benyújtott kérelmében ugyanis „technikai vezetőként” hivatkoznak rá. Rajta kívül a dokumentum szerint még Bartha Csaba ügyvezető elnök fizetésére kértek támogatást. Kettejük éves bérköltsége a kérelem szerint 21,9 millió forint, amit, ha egyenlően osztanak el, nagyjából havi bruttó 900 ezer forintos fizetést jelent.

Borkai Ádámnak van már saját vállalkozása is, alig egy éve alapított egy rendezvényszervező céget, az E-ground Productions Kft.-t negyedmagával.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik