Belföld

Szexista Facebook-komment miatt rúgták ki Lattmannt az NKE-ről

Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?

Ezért a kommentért rúgtál ki Lattmann Tamást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről (NKE). A jogász Pikó András egy posztja alá írta ezt Párkány Eszterről az Alapjogokért Központ kormánypárti elemzőintézet munkatársáról , és bár a későbbiekben megmagyarázta, miként gondolta az egyértelműen szexista hozzászólást, az egyetem vizsgálata végén inkább megvált a tanártól.

A megjegyzés körbefutott a kormányközeli újságokban, miután a Pesti Srácok írta meg a dolgot, így lett belőle ügy.

„A vizsgálat megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel” – írja a Közszolgálati Egyetem közleménye.

Lattmann Tamás jogász, gyakran nyilvánul meg közéleti kérdésekben, szervezte az úgy nevezett rendszerbontó népszavazást, majd akkor tűnt fel legutóbb, amikor állítólag közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltként merült fel a neve. Nem sokkal ezután lépett vissza Botka László a jelöltségtől.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik