Belföld

Pszichológust küld a minisztérium a tanárkéselés miatt a győri iskolába

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte az MTI-vel a győri tanárkéselésre reagálva, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

Tanítási óra végén egy diák megkéselte a tanárnőt egy győri gimnáziumban
Az elkövetőt elfogták. A pedagógus több szúrást kapott, de nincs életveszélyben.

Az ITM a közleményében azt írta, hogy a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. Palkovics László miniszter telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról.

A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában

– emelték ki a közleményben. A tárca bízik abban, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

Csütörtökön dél körül egy 17 éves diák késelt meg egy matematika-fizika szakos tanárnőt, aki egyébként az intézmény korábbi igazgatójának a lánya. A győri Jedlik Ányos Gimnáziumban történt esetről az derült ki, hogy a fiú azért szúrta meg többször a tanárnőt, mert hármast kapott korábban.

Oláh Attila sebész professzor, a győri Petz Aladár kórház orvos-igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a tanárnő élete nincs veszélyben, bár több szúrást kapott. Az egyik a hátát érte, de a tüdejét nem sértette meg a kés. Az alkarján lévő sérüléseit viszont meg kell műteni. A hátsérülése miatt a kórház mellkas-sebészeti osztályára került megfigyelésre.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik