Belföld

Karácsony: Azokat is kell képviselnem, akik nem rám szavaztak

Mind az öt feltételnek teljesülni kell ahhoz, hogy meg lehessen rendezni a főváros részéről az atlétikai világbajnokságot Budapesten – közölte Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A főpolgármester szerint jelenleg ebből egy teljesült, azzal, hogy elfogadták a kormányhatározatban a szabadidős és sportcentrum létesítését. Karácsony úgy véli, a bizalom még nem tartott ott a főváros vezetése és a kormány közt, hogy már most azt lehessen állítani, hogy támogatják a világbajnokságot és a stadion felépítését.

Ahogy korábban megírtuk, szerdán a fideszesek is megszavazták, hogy csak Karácsonyék feltételeivel épülhet a stadion.

Pokorni Zoltán kivonult a közgyűlésről
A Fidesz-frakció vezetője felkapta a vizet.

Ezzel kapcsolatban a főpolgármester jelezte:

a mi álláspontunk elvszerű-, amíg nincs minden kerületben nincs CT, nincs új stadion. Emberek élete azon múlik, hogy milyen diagnosztikai eszközök vannak.

Hozzátette, hogy nyitott a párbeszédre, ha a kormány feltétele, hogy a főváros tegyen hozzá az egészségügyi ellátásokhoz forrásokat, akkor van lehetőség a párbeszédre.

Karácsony szerint a kormány nem nagyon tud mit kezdeni a mostani helyzettel, mivel ők vállalták az atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint mondta:

ha én írok egy levelet az atlétikai szövetségnek, hogy Budapest nem akarja ezt a világbajnokságot, akkor nem fogják megrendezni. De azért nem írok, mert ez fontos a kormánynak, sok sportolónak és lakosnak is. Viszont a választópolgároknak azt mondtam, hogy addig nem lesz stadion, amíg nincs minden kerületben CT.

A főpolgármester megjegyezte, hogy a szavazói nem azonosak a polgáraival, és azokat is képviselnie kell, akik nem rá szavaztak.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik