Közélet

Pokorni Zoltán kivonult a közgyűlésről

Nagyon hosszan vitatkoztak a szerdai Fővárosi Közgyűlésen arról, hogy elfogadjanak-e egy előterjesztést, amely azt rögzítené, hogy milyen feltételekkel támogatja a közgyűlés az atlétikai stadion megépítését.

A fideszesek is megszavazták, hogy csak Karácsonyék feltételeivel épülhet a stadion
Hajléktalanellátás, parkolási rendszer, atlétika vb. Parázs viták a városházán.

A részletek a fenti cikkben olvashatók, itt most annyi a fontos, hogy a Fidesz-frakció benyújtott egy módosítót az előterjesztéshez, ellenzékiek egy csoportja pedig a módosítóhoz írt kézzel egy módosítót az utolsó pillanatban.

Számadó Tamás főjegyző jóváhagyásával Karácsony Gergely először az ellenzéki módosítóról szavaztatott, amiről azt mondta, hogy ha azt elfogadják, az „kiüti” a fideszes módosítót, mert ellentétes tartalmú azzal.

Miután megszavazták az ellenzéki indítványt, Pokorni Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője felállt, majd kivonult a teremből.

Az ezután elrendelt szünet alatt tisztázódott, hogy Karácsonyék tévedtek, ugyanis ez a „kiütés” jogi nonszensz volt. Ennek elismerése után a XII. kerületi polgármester visszaült az asztalhoz, majd annak rendje és módja szerint az ellenzéki többség leszavazta a fideszes módosítót. Horváth Csaba ezután visszavonta az ellenzék módosító-módosítóját.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik