Belföld

Átkutatták a cserkeszőlői polgármesteri hivatalt

A Központi Nyomozó Főügyészség kutatást tartott Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal helyiségeiben, közölte Varga Attila független polgármester a település Facebook-oldalán.

Mint írta,

a kényszerintézkedés célja olyan tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok felkutatása és rögzítése volt, melyek köthetők a Központi Nyomozó Főügyészség egy nyomozásához.

Közölte, a nyomozás nem kapcsolható semmilyen módon a jelenlegi vezetéshez, és csak elszenvedő alanyai a kényszerintézkedésnek.

A Polgármesteri Hivatal a fenti kutatás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség eljáró katonai ügyészének utasítása alapján zárva volt, és a beérkező telefonok fogadása sem volt engedélyezett. Ezért a kényelmetlenségért utólag kérek elnézést a Hivatal nevében

– fogalmazott.

Megjegyezte, az eljárás során mind papír alapú, mind elektronikus rögzítésű adatok és ezek hordozói lefoglalásra kerültek. Csütörtökön felmérik kollégáival a helyzetet és intézkednek a mielőbbi ügyfélfogadási rend és hivatali munkarend visszaállítására.

Kérek mindenkit, hogy felesleges találgatásokat ne tápláljon, amikor teljes képet kap az önkormányzatunk a helyzetről, akkor további tájékoztatást fogunk adni

– tette hozzá.

Varga Attila a szavazatok 60 százalékával győzött az október 13-i választáson, a település volt polgármestere, a fideszes Szokolai Lajos idén nem indult a polgármesterségért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik