Belföld

Mintha mi sem történt volna a felbontott cserkeszőlői parkolóban

Eredeti állapotában helyreállították a 47 millió forintból megépült cserkeszőlői parkolót, ahol egy nappal a keddi ünnepélyes átadó felszedték a térköveket, tudta meg a 24.hu.

A szokatlan jelenséget Illési Sándor cserkeszőlői alpolgármester csütörtökön azzal magyarázta, hogy a parkoló építésével egy időben a Magyar Telekom Zrt. telekommunikációs optikai gerinchálózat lefektetését irányozta elő, de a kivitelező a munkálatokat a saját ütemterve alapján végezte, a két beruházást pedig nem sikerült összehangolni.

A 24.hu megkeresésére most a Magyar Telekom Zrt. azt közölte,

a tervezési és kivitelezési munkálatok természetesen az önkormányzati beruházás figyelembe vételével történtek. Az optikai hálózati beruházás tervezését és kivitelezését végző alvállalkozónkkal együtt mind a tervezési és kivitelezési munkálatok, mind a később szükségessé vált bontási/hibaelhárítási munka előtt egyeztettünk az Önkormányzattal, és a feladatokat az egyeztetésnek megfelelően végeztük el.

Mint írták, a kérdéses esetben a kivitelező a jóváhagyott tervnek megfelelően a Petőfi Sándor Általános Iskola optikai ellátáshoz szükséges kábel behúzása során szembesült azzal, hogy a védőcső megsérült, és a hibaelhárítás miatt vált szükségessé a burkolatbontás.

A hibát a kivitelező 24 órán belül elhárította, a parkolóban az eredeti állapot helyreállítását pedig 36 órán belül elvégezte. A szóban forgó parkolóban további burkolatbontásra nem kerül már sor

– közölték.

Fotó: Magyar Telekom

A településen egyéb kötelezettségeik figyelembe vételével a hálózatépítés 2020 első félévében fog várhatóan befejeződni. A fejlesztés eredményeképpen Cserkeszőlőn gigabites optikai hálózat áll majd a háztartások és vállalkozások rendelkezésére ezt követően.

Kiemelt kép: Magyar Telekom

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik