Belföld

Kiderült, miért szedték fel a térköveket egy nappal az átadás után a 47 milliós parkolóban

A lapunkhoz eljuttatott részletes sajtóközleményben magyarázza el Illési Sándor cserkeszőlői alpolgármester, miért kellett egy nappal az átadás után felbontani a 47 millió forintból épült parkolót.

Mint írja,

a Magyar Telekom Zrt. telekommunikációs optikai gerinchálózat lefektetését irányozta elő Cserkeszőlőben, melynek engedélyezését lefolytatta a hírközlési hatóságnál, az önkormányzat tulajdonosként a tervek megvalósításához hozzájárult. A kivitelező a munkálatokat saját ütemterve alapján végzi, hasonlóképpen a parkoló építésével megbízott vállalkozás is. A parkoló építése azonban az iskolai szünetben már megkezdődött, tekintettel a fenti indokokra.

A Telekom által megbízott vállalkozás a munkaterületet 2019. augusztus 5-én vette át, ekkor az Ady Endre utcai gépjármű parkoló építése már közel egy hónapja tartott, a munkafolyamatok többségét már elvégezték.

Hozzátette, az Önkormányzat törekszik arra, hogy a beruházások összehangolása révén minél kevesebb esetben forduljon elő, hogy a kivitelezések összetorlódjanak, de ez nem minden esetben biztosítható 100 százalékban.

Tárgyi projektnél a Telekom által megbízott kivitelező cég a gerinc és bekötő vezetékek kiépítését követően a teljes érintett nyomvonalon az eredeti állapotnak megfelelően valamennyi burkolatot és zöldfelületet helyreállít, melyet az Önkormányzat maga is ellenőrzi fog a munkálatok befejezését követően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik