Belföld

Emmi: módosul a szabályozás, de ettől nem szűnnek meg a Waldorf iskolák

Az alternatív intézmények nyilvántartásba vételére vonatkozó szabályozás valóban módosul, de ez nem jelenti azt, hogy megszűnnének a Waldorf iskolák

– írta pénteki közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumra azokra a sajtóhírekre reagálva, miszerint jövőre bezárhatnak a Waldorf- és más magániskolák.

Mint írták, ezt alátámasztja az is, hogy a Waldorf intézményeket képviselő Szabó Zoltán sem jelzett kifogást, amikor október 30-án egyeztetésre hívta az Emmi az alternatív kerettanterveket alkalmazó iskolák illetékeseit.

A törvényjavaslat alapvetően deregulálja az alternatív kerettantervekre vonatkozó bonyolult szabályozást, melyekkel szemben éppen az intézmények fogalmaztak meg kifogásokat 2019 nyarán, például a tananyag félévekre bontásával kapcsolatosan

– írták.

A jelenlegi módosítás hatályon kívül helyezi a nyáron sérelmesnek jelzett pontokat, nem lesz szükség a kerettantervek átdolgozására, és lényegesen nagyobb mozgásteret kap az egyéni pedagógiai megoldások engedélyezése terén a minisztérium. A törvénymódosítás célja az egyszerűsítés volt, tették hozzá.

A köznevelés pedig a jövőben is az Emberi Erőforrások Minisztériumához fog tartozni

– zárták a közleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik