Belföld

Húsz évet kapott nagymamája megöléséért

A tiszakécskei nő baltával verte agyon a 81 éves asszonyt.

Jogerősen 20 év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a nőt, aki két éve baltával verte agyon a nagymamáját. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban  találta bűnösnek a jelenleg 37 éves vádlottat.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék első fokon hozott ítéletét, írta az MTI.

A tiszakécskei nő 2017. november 9-én este azért ment 81 éves sarkadkeresztúri nagymamájához, hogy pénzt kérjen tőle. Az idős asszony ezt megtagadta, vitatkozni kezdtek. A veszekedés másnap reggel is folytatódott, odáig fajult, hogy az unoka egy baltával kétszer lesújtott nagymamája fejére, aki összeesett, hörögni kezdett. A vádlott később még legalább ötször lesújtott az idős asszonyra, aki meghalt.

A vádlott levette a sértettről arany ékszereit, a holttestet egy kukába rejtette, kivitte az ingatlan melléképületéhez. Később igyekezett a nyomokat eltüntetni, újabb arany ékszereket és egy laptopot vett magához, majd megpróbálta elhagyni a házat, de megérkezett az egyik szomszéd, akit az áldozat másik unokája azért hívott fel, mert nem érte el az idős asszonyt.

A szomszéd, majd a helyszínre érkező rokonok kérdőre vonták a vádlottat, majd rendőrt hívtak, akik megtalálták az elrejtett holttestet.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik