Belföld

Román fegyveres rabolt ki románt az M5-ösön

Az ügyészség indítványozta egy 25 éves férfi letartóztatását.

A román férfi és ismeretlen társa április 22-én éjjel az M5-ösön, Lajosmizse térségében egy spanyol rendszámú autót használva,  rendőr láthatósági mellényben megállított egy román kocsit.

A sofőrt és két utasát gáz-riasztó fegyverrel leadott lövésekkel és bántalmazással, román és angol nyelven fenyegetve kocsijuk  átadására kényszerítették, majd az elrabolt autóval elhajtottak. A kocsit később az autópályán hátrahagyták, de előtte a három nő értékeit több mint 24 ezer euró értékben magukkal vitték.

A rablás után elmenekültek Magyarországról.

Kiderült, a spanyol autóval a rablás előtt úgy közlekedtek, hogy a rendszámtáblákat részben elfedték, majd menekülésük előtt a fedőanyagot eltávolították. Az ügyészség elfogásukért európai elfogatóparancsot bocsátott ki. Az alapján a 25 éves gyanúsítottat október 18-án Romániában elfogták, átadták Magyarországnak.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás, és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A Kecskeméti Járási Ügyészség szerint a 25 éves gyanúsított letartóztatása indokolt, mert tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, bűntársa figyelmeztetésével a bizonyítást veszélyeztetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik