Belföld

Nyomoz a rendőrség a Donáth Annát szexuális zaklatással vádoló cikkek ügyében

A képviselőnő szerint ki fogják hallgatni Ómolnár Miklóst és Gábor Lászlót.

„KIHALLGATJÁK A RIPOST ÉS AZ ORIGO PROPAGANDALAPOK FŐSZERKESZTŐIT!”

Ezzel a csupa nagybetűs címmel posztolt a Facebookra a momentumos Donáth Anna.

A párt EP-képviselője azt írja:

Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét a rendőrség tanúként fogja meghallgatni, ugyanis az általuk irányított Fidesz-propagandalapok bődületesen nagyot hazudtak rólam – én pedig ezt nem tűröm szótlanul. A két főszerkesztő és propagandalapjaik a saját fikciójukat tényként közölték, a hírek között szerepeltették. Azt hazudták az olvasóiknak, hogy ez ugyanúgy megtörtént, mint a reggeli zápor vagy egy baleset az autópályán. Ezt pedig nem tűrjük szótlanul, és másnak sem szabad. Nem tűrjük, hogy hazudozzanak azért, mert már megszokták, hogy mindenki rájuk hagyja. Meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve. A büntetőeljárást addig folytatjuk, amíg a bíróság nem mondja ki az igazat! Nem hagyom, hogy elkenjék a felelősségüket. Nem hagyom, hogy egy névtelen “diáklány” olvasói levele mögé bújva, az “elmondottak” ellenőrzése nélkül hazudjanak tovább.

Az előzmény, illetve az ok egy-egy, a kormánybulvárban augusztus tizenkettedikén megjelent cikk:

  • a Ripost.hu-tól az „Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője” című
  • az Origo.hu-tól pedig az „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című dolgozat.

Ezekben a dolgozatokban egy kilétét fel nem fedő egykori alkalmazott állításaira alapozva vádolja a két lap Donáth Annát szexuális zaklatással.

Az eset állítólag abban a szeretetotthonban történt, ahol a politikusnő édesapja, Donáth László is dolgozik, akit korábban szintén zaklatással vádolt meg a kormánysajtó.

Donáth Anna már akkor elutasította a vádakat: „Elolvasva a történetet kijelentem, hogy semmi nem igaz az ott leírt cselekményből. Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet. Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal.”

Donáth Anna a propaganda fantáziálásának nevezi az ellene felhozott vádakat
A Fidesz-közeli sajtó hétfőn arról írt, hogy a Momentum politikusa szexuálisan zaklatott egy diáklányt.

Idézünk még Donáth Anna mai posztjából:

Nemcsak sajtóetikai, hanem morális kérdés is: nem hagyjuk, hogy a hazugságokhoz felhasznált, amúgy nagyon komoly témát elbagatellizálják. Azért kell végigvinni az ügyet és kimondatni velük, hogy hazudtak, hogy ha valós történet kerül napvilágra, azt komolyan vegyék az emberek. Hiszen hány ártatlan áldozat marad csendben, mert fél a meghurcoltatástól, és hogy a végén őket hazugozzák le? Közös felelősségünk ebben a folyamatosan dezinformált világban olyan etikai normákhoz ragaszkodni az újságírásban, ahol nincsenek névtelen bejelentők, nem létező tanúk, névtelen cikkírók, követhetetlen hivatkozások. Biztos vagyok benne, hogy jönni fognak még hasonlóan undorító lejáratások, hazugságok a Momentum politikusairól. Fél tőlünk a hatalom. És jól teszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik