Belföld

1590 forintos krém miatt zártak be két éjszakára egy 17 éves lányt Nyíregyházán

A 444.hu mutatta be a Svájcban élő, brit-magyar állampolgárságú, 17 éves MCM történetét, akinek egy apró ballépés miatt kellett két éjszakát a fogdában töltenie. A magyart törve beszélő lány jogász édesapjával érkezett Magyarországra.

Az apa október 22-én, délután fél kettőkor, Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában várt lányára, akit meg is sürgetett, hogy jöjjön ki az egyik drogériából, mert indulniuk kell. A lány engedett a felszólításnak, de rögtön a nyomában megjelent az üzlet biztonsági őre is, aki közölte, hogy a lány ellopott valamit. Kiderült, hogy valóban nála maradt egy krém, amely 1590 forintba került volna, de nem fizetett érte.

A krémet vita nélkül visszaadta, azt mondta, hogy véletlenül maradt nála. 

A biztonsági őr bekísérte a lányt az üzlet raktárába a magyarul minimálisan beszélő lányt, apjának pedik pedig a raktár ajtaja előtt kellett várakoznia. A biztonsági őr rendőröket hívott, akik hosszan elbeszélgettek a lánnyal, jegyzőkönyvet vettek fel, magyar nyelven, amit a lánnyal alá is írattak. Az apa ekkor sem lehetett jelen.

A rendőrök a jegyzőkönyv felvétele után a lányt magukkal vitték, az apár pedig csak délután hat után engedték be hozzá a rendőrségen, amikor egy második meghallgatása is elkezdődött. Ezen a meghallgatáson az apa is jelen volt, de itt állítása szerint már a korábbi, a drogéria raktárában felvett jegyzőkönyvből indultak ki. A lány ismét elismerte tettét és bocsánatot kért, a rendőrség azonban elrendelte a szabálysértési őrizetbe vételét. Este hétre azonban a bíróság bezárt, másnap pedig ünnepnap volt, így a lány csak 2 nappal később — két, a fogdában töltött éjszaka után —  állhatott bíróság elé, amely végül a legenyhébb böüntetést, szóbeli megróvást szabott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik