Belföld

A győri rendőrök biztosan nem nyomoznak Borkai ügyében

A feljelentéseiről híres Tényi István az utóbbi két hétben több feljelentést tett Borkai Zsolt győri polgármester botránya miatt: kábítószer birtoklása mellett a kiszivárgott szexvideók miatt személyes adattal való visszaélés, de hűtlen kezelés miatt is a hatóságokhoz fordult.

Tényi a feljelentést és a rendőrség válaszát is eljuttatta az Indexnek, a dokumentumokból pedig kiderült, hogy ugyan a rendőrség nem utasította vissza a feljelentéseket, nyomozást sem rendelt el, hanem feljelentéskiegészítést kért.

Kényelmes kibúvó a Fidesznek a Borkai-ügy
Várható-e hangnemváltás az önkormányzati választás után? Krekó Péter politológus szerint ehhez Orbán Viktornak a kormányzást is újra kellene gondolnia. Podcast.

Ez azt jelenti, hogy nem tudják eldönteni, nyomozzanak-e vagy ne, ezért a nyomozóhatóságnak és az ügyésznek további adatok beszerzésére időt és eszközöket biztosítanak.

A válaszból kiderült továbbá, hogy egyelőre kérdéses, egyáltalán melyik rendőrség nyomozzon, ugyanis a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság vezetője elfogultságra hivatkozva az ügyből való kizárását kérte, aminek helyt adott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik