Belföld

ÁSZ: Az elmúlt években több alkalommal ellenőriztük a győri önkormányzatot

A DK szerint az Állami Számvevőszéknek kellene kivizsgálnia Borkai Zsolt korrupciógyanús ügyeit. Az ÁSZ közleményben reagált a párt felvetésére, ebben azt írják, hogy

az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot, illetve annak gazdasági társaságait.

Az ÁSZ elnöke Domokos László hozzátette: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján. Az ÁSZ 2019. január 10-én hozta nyilvánosságra a győri önkormányzat utóellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben a 2016 decemberében lezárult számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján, az önkormányzat által összeállított intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását értékelte.

Az ÁSZ közleményében arról is ír, hogy

az ÁSZ nem nyomozóhatóság, a megkereséseket, kezdeményezéseket ugyanakkor minden esetben jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja. Az ÁSZ minden megkeresést, kezdeményezést egységes eljárásban kezel és értékel.

kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik