Belföld

A Momentum előválasztást akar Győrben

A Momentum előválasztást javasol Győrben! Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás működik. Erősíti a részvételiséget és a demokráciát, hiszen a város/kerület lakói dönthették el, hogy ki legyen mindannyiunk közös jelöltje a Fidesz ellen. Érdemi programalkotást és vitákat hozott, amitől az utóbbi 9 évben meglehetősen elszoktunk.

 

Felpörgette az ellenzéki politikusokat is, hiszen a verseny és a kampányműködés jó hatással van mindenki teljesítményére. Tematizálta a médiát, végre a víziók és a jövő tervezése uralta a hírműsorokat és az online/offline sajtót. Lehetőséget adott, hogy új, friss arcokat is megismerjenek a választók.

 

És persze, ami a legfontosabb, hogy működött, hiszen mind Budapest, mind Ferencváros esetében győzni tudott az előválasztáson győztes, közös ellenzéki jelölt. Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye! Legyen előválasztás Győrben is!

– írja Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese a Facebookon. Borkai Zsolt, Győr polgármestere szerdán nyílt levélben jelentette be, hogy egy nappal a győri közgyűlés alakulóülése után lemond a polgármesterségről.

A Momentum előválasztást javasol Győrben!Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás…

Közzétette: Kerpel-Fronius Gábor – 2019. november 6., szerda

A Fideszből már kilépett, korrupciós és orgiabotrányba keveredett városvezető lemondását azzal indokolja, hogy levonta a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget, nem szeretné személyével hátráltatni a város fejlődését.

Borkai – a róla készült szexvideó, illetve az üzleti köreinek gyanús ügyeiről szóló cikkek megjelenése után – október 13-án szűk többséggel megnyerte a győri polgármester-választást. A közgyűlés alakuló ülését csütörtökön tartják, Borkainak itt esküt kell tennie, és csak ezt követően, péntek 16 órai határidővel mond le a polgármesteri tisztségről. Ez esetben az időközi önkormányzati választást a választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre tűzi ki, így addig egyik, szintén csütörtökön beiktatott alpolgármestere helyettesítheti. Feltehetően ez magyarázza a döntés időzítését.

Borkai lemondásának körülményeiről részletesen itt írtunk. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik