Belföld

Zentének beadták a 700 milliós gyógyszert

Boldogan jelentem be, hogy Zente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában – írta ki Facebook-oldalára annak a kisfiúnak az anyja, aki egy ritka izomsorvadásban szenved. (A bejegyzés a cikk végén teljes egészében olvasható.)

Egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el. Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét. Bízom benne, hogy itt is minden a legnagyobb rendben lesz.

Szeptember végére összegyűlt a súlyos izomsorvadásban szenvedő Zente gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forint. Az SMA-1 típusú izomsorvadást a gyógyíthatatlan betegségek között tartják számon, de világ egyik legdrágább gyógyszere javíthat Zente állapotán.

Van egy másik kisfiú, Levente, aki SMA II betegségben szenved. Neki azonban nincs sok ideje, decemberben lesz ugyanis kétéves, a szert pedig azt követően már nem kaphatja meg. A szükséges összegnek eddig a fele gyűlt össze. Leventéről és a segítségnyújtás lehetőségeiről ezen a Facebook-oldalon olvashat.

Köszönöm a türelmeteket az elmúlt egy hét hírzárlata alatt!Boldogan jelentem be, hogy Zente a mai napon megkapta a…

Közzétette: Zente- SMA 1 Baby – 2019. október 29., kedd

Kiemelt kép: Forrás: Zente – SMA 1 Baby Facebook-oldal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik