Belföld

Az amerikai nagykövet találkozott az Aurórában működő civil szervezetek vezetőivel, miután megtámadták őket

A mai napon David Cornstein nagykövet és Marc Dillard követtanácsos találkozott Schönberger Ádámmal, aki az Auróra közösségi központot, Dombos Tamással, aki a Háttér Társaságot, és Radványi Viktóriával, aki a Budapest Pride-ot képviselte, hogy megismerkedjenek azzal a fontos munkával, amelyet a magyarországi LMBT közösség és a civil társadalom támogatása érdekében végeznek. 🤝🏳️‍🌈 Ma, mint minden egyes nap, határozottan kiállunk minden ember méltósága és egyenlősége mellett, függetlenül szexuális irányultságuktól vagy nemi identitásuktól. Továbbá kiállunk a civil szervezetek azon joga mellett, hogy biztonságos környezetben, külső támadástól való félelem nélkül, jogaik teljeskörű tiszteletben tartása mellett végezhessék munkájukat.

írja a Facebookon az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége. Ez azért is érdekes, mert David Cornstein korábban arról beszélt, hogy zsidóként úgy látja, Magyarországon nincs antiszemitizmus. 

Ehhez képest alig egy nappal a találkozó előtt többtucat nyíltan szélsőjobboldali tüntető égetett szivárványos zászlót az Auróra épülete előtt, és megpróbálták megrongálni az épületet, amelyben egyébként a Marom Budapest egyesület is működik.

Az amerikai nagykövetség kezdeményezte az egyeztetést. Fontosnak tartottuk elmondani, hogy veszélyben érezzük a magyar LMBTQI közösség biztonságát. Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a szélsőséges támadások LMBTQI események ellen, a rendőrség pedig nem minden esetben lépett fel. Ezt csak tetézi, hogy vezető kormányzati politikusok egyre gyakrabban tesznek homofób kijelentéseket.

– mondta el Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik