Belföld

Nyomozást rendeltek el a TV2 és az Origo ellen

A Pesti Központi Kerületi Bíróság rágalmazás vétsége miatt indult büntetőügyben rendelt el nyomozást Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, valamint a TV2 Tények felelős szerkesztői, műsorvezetői és az Origo.hu egyik újságírója ellen – közölte a Demokratikus Koalíció kedd reggel.

László Imre: Amíg élek, erre emlékezni fogok
Először szólalt meg a zaklatási vádak óta az újbudai ellenzéki jelölt.

Az ügy előzménye, hogy, ahogy arról korábban beszámoltunk, a TV2 és az Origo szerint László Imre többször is szexuálisan zaklatott egy orvosnőt 2012-ben. A DK politikusa, László Imre akkor a Swiss Medical Services Kft. magánklinika orvos-igazgatója volt. Itt dolgozott László Imre beosztottjaként az orvosnő is, aki elmondta, egyszer László Imre az irodájában lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg. Egy másik alkalommal kettesben maradt az orvos-igazgatóval, aki kulcsra zárta az ajtót, és a nő állítása szerint meg akarta erőszakolni, de nem hagyta magát, és a férfit az üvegajtónak lökte.

A történetet maga a magánklinika vezetője cáfolta az RTL Híradónak, László Imre is megtett minden lehetséges jogi lépést az ügyben. A DK közölte, hogy üdvözlik a bíróság döntését, ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az ügyben továbbra sem kért senki bocsánatot László Imrétől.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik