Belföld

Szexuális zaklatással vádolják a DK-s László Imrét, aki szerint a Fidesz le akarja őt járatni

A TV2 és az Origo szerint az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje többször is szexuálisan zaklatott egy orvosnőt 2012-ben. A DK politikusa, László Imre akkor a Swiss Medical Services Kft. magánklinika orvos-igazgatója volt. Itt dolgozott László Imre beosztottjaként az orvosnő is, aki elmondta, egyszer László Imre az irodájában lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg. Egy másik alkalommal kettesben maradt az orvos-igazgatóval, aki kulcsra zárta az ajtót, és a nő állítása szerint meg akarta erőszakolni, de nem hagyta magát, és a férfit az üvegajtónak lökte.

A történteket jelezte a kft. ügyvezetőjének is, de feljelentést nem tett. Az Index megkereste a Swiss Medicalt az esettel kapcsolatban, választ azonban egyelőre nem kaptak.

A nő a Tényeknek is nyilatkozott, és elmondta, azért hozta most nyilvánosságra a történteket, mert meglátta László Imre önkormányzati választási plakátjait, és eszébe jutott, mit tett vele a politikus.

László Imre először a Facebookon reagált a vádakra. A Fidesznek és fideszes ellenfelének üzenve azt írta, „ha harc, hát legyen harc”.  Közölte azt is, hogy a TV2 székháza előtt tüntetés lesz szerda délután, Hányunk a hazugságaitoktól! címmel.

László: a Tv2 hazudik

Karácsony Gergely szerda kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a témában a Tv2 épülete előtt. Az összellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a TV2 és az Origo felrúgta a sajtóetikát, mert bizonyíték nélkül állt elő súlyos vádakkal, és nem adott lehetőséget László Imrének, hogy reagáljon.

A sajtótájékoztatón ott volt László Imre is, aki azt mondta, a TV2 Tények műsora hazudik, és minden létező jogi eszközzel élni fog. Sajtó-helyreigazítási és polgári pert indít, illetve büntetőfeljelentést is tesz. Megdöbbentőnek és szomorúnak tartja, hogy a Fidesz ilyen alantas eszközökhöz folyamodik.

Azoknak, akik ezt kitalálták, a föld alá kellene süllyedniük szégyenükben

– mondta.

Karácsony Gergelyt és László Imrét beengedték a Tv2 épületébe, ahol átadtak egy petíciót. Azt szeretnék ezzel elérni, hogy az esti híradóban beolvassák a petíció szövegét.

Frissítünk!

A délutáni tüntetésen nagyjából százan vettek részt a Tv2 épülete előtt. A demonstráción László Imre azt mondta, „a felmérések szerint vesztésre áll a Fidesz a főváros legnagyobb kerületében, ezért akarják őt emberileg megsemmisíteni.” A demonstráción ott volt és beszédet mondott Karácsony Gergely is. A beszédek után a TV2 híradóját nézték a tüntetők egy kivetítőn. A Tényekben végül nem olvasták be az ellenzéki politikusok petícióját. (Forrás: Népszava)

Kiemelt kép: Soós Lajos / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik