Belföld

Orbán beteg dolognak tartja a Borkai-videót

Steinmetz Ádám jobbikos képviselő megmutatta Orbán Viktornak az olimpiai aranyérmét, majd jelezte a miniszterelnöknek, hogy az olimpiai bajnokok megbecsülését rombolja Borkai Zsolt győri polgármester, akinek a szexbotrányos cselekedetét szégyennek nevezte.

Tisztelettel kérdezem, mit fog tenni az olimpikonjaink most Borkai Zsolt által megtépázott tekintélyének megóvása érdekében? Ön szerint a társadalom megvetését kiváltó, gusztustalan és erkölcstelen magatartást tanúsító olimpikon méltó az életjáradékra?

– tette fel a kérdéseit Orbán Viktornak a volt vízilabdázó.

A miniszterelnök úgy felelt,

köszönöm, hogy ezt a kérdést a maga élességében felvetette. Szeressem világossá tenni, úgy hogy mindenki hallja, beteg dolognak tartom, ha valaki saját maga készít, vagy készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog.

Aztán hozzátette azt is, mindenkinek azt a döntést kell meghoznia, ami rá tartozik. A Fidesz világossá tette, hogy az útjaik elváltak, ezek után Győr városának polgárai meghozták a döntésüket. Az olimpikonokra vonatkozó döntést pedig a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell meghoznia, várja az előterjesztésüket.

Orbán Viktor egyébként nem sokkal korábban egy narancsos buktát kapott ajándékba.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik