Közélet

Borkai orgiabotránya miatt újabb választást pedzeget Kósa Lajos

A Hír TV-n futó Bayer Show vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

Szóba kerültek az utóbbi hetekben nyilvánosságra került leleplező videók, ezekről azt mondta, hogy minden ilyen jellegű ügybe keveredett politikust újraválasztottak saját településükön. Hozzátette, hogy ennek ellenére nem elfogadható az, ami a videókon szerepel, legyen szó Újpestről vagy Borkai Zsoltról.

Utóbbi orgiabotrányával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Borkai ugyan kilépett a Fideszből,

de ott Győrben is lesz ennek szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne neki és Győrnek is, mint bármilyen halogató magatartás.

Az ATV-nek már múlt héten biztosra mondták magas rangú fideszes források, hogy Borkai Zsolt nem fogja kitölteni az 5 éves polgármesteri mandátumát. Ha letelik a féléves alkotmányos várakozási idő, új választást kellene tartani. A kormánypárti alpolgármester is „remekül” elvezetheti helyette a várost, és addig felépítenek egy új fideszes polgármester-jelöltet, tették hozzá a csatorna munkatársának.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik