Belföld

Büdös van Székesfehérváron

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Facebook oldala arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a városban érezhető szag forrása a trágyázás.

Székesfehérvár határában, az M7-es autópálya, illetve a 63-as út melletti földeken is zajlanak az évszakhoz kapcsolódó mezőgazdasági munkák. A szerves marhatrágya jellegzetes, erős szaga városszerte érezhető – ezzel kapcsolatban számos lakossági kérdés, bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba. A hatályos jogszabályok alapján november 15-től február 15-ig tilos a szerves trágya kihelyezése, így a gazdálkodók és mezőgazdasági tevékenységet folytató cégek – kihasználva a kedvező időjárást – ezekben a napokban végzik el a földeken a trágyázást, növelve a területek termőképességét, megalapozva a következő esztendő gazdálkodását.

 

Székesfehérvár körül nagyon jó adottságokkal rendelkező mezőgazdasági földek vannak, és szerencsére még sokan az élettani szempontból, az élelmiszerek minőségét tekintve is kedvező hatású szerves marhatrágyát használják. Napok óta zajlik a tárgya földekre kiszállítása és beforgatása, azonban ma változott a szélirány: a déli, délkeleti szél erőteljesen a város irányába tolja a 63-as út felől a szerves trágya szagát. Mindenki megértését kérik a mezőgazdasági vállalkozók nevében is!

❗A városszerte terjedő szag oka: trágyáznak a földeken❗ Székesfehérvár határában, az M7-es autópálya, illetve a 63-as…

Közzétette: Székesfehérvár Megyei Jogú Város – 2019. október 17., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik