Belföld

Orbán bajtársa, Borkai úgy megy, hogy marad

Lehetséges, hogy a Fidesz kizárja, de polgármester maradhat.

Az atv.hu fideszes forrásai szerint miután Borkai Zsolt vasárnap győzött Győrben, előkerült egy olyan forgatókönyv, amely szerint a Fideszből kizárják, de függetlenként polgármester maradhatna. Más verzió is van, de mivel csak pár száz szavazattal nyert, most többen attól tartanak, hogy elveszítenék a tizenegyedik megyei jogú várost is, ha egyszerűen lemondatnák, vagy magától lemondana.

A portál szerint a számok alapján úgy vélik, nincs rá garancia, hogy egy időközi polgármester-választáson újra a Fidesz-jelölt tudna győzni. Most ezt mérlegeli Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz elnöksége is. Azt senki nem vitatja, hogy a szexorgiás videó  mindennel szembemegy, ami a keresztény szabadság meghirdetése óta fémjelez a jobboldalon.

Előzőleg a Magyar Nemzet szerkesztőségi cikkében egyértelműen Borkait okolta a vasárnapi kudarcért, a sors fintorának nevezte, hogy hétfőn

mégis Borkai Zsolt ébred polgármesterként, nem Tarlós István.

Az állami hírtévében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szintén arról beszélt, hogy a Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban ezért estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat.

Orbán Viktor vasárnap azt mondta, előbb megvárja a Borkai-ügyről a győriek ítéletét, a saját véleményét majd csak azután közli. Korábban a párt elnöke ugyanakkor arról beszélt, hogy a Fideszben fontos a bajtársiasság, a 11. parancsolat, ami Magyar Bálint szerint nem más, mint az omerta, a hallgatás törvénye.

Megkérdezték Orbán Viktortól, hogy támogatja-e Borkai Zsoltot
A Zugligeti Általános Iskolában adta le szavazatát Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó. Voksulásuk után a kormányfő néhány perc

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik