Belföld

Szétnéztünk a spliti kikötőben, hátha megtaláljuk a Borkai-orgiának helyet adó hajót

Várható volt, hogy a magyar válogatott sajnos teljesen sima spliti veresége és a győri polgármester, Borkai Zsolt horvátországi szexkalandja között gyorsan párhuzamot vonnak majd az internetes mémgyárak.

A Szomszédok forever nevű Facebook-oldalon például nagyot ment az a mém, amelyen Komlós Juci Lenke néniként szakérti meg, hogy Borkai bizonyára jobban érezte magát déli szomszédunknál, mint Dzsudzsák Balázs és társai.

Ezzel nehéz vitatkozni, a magyar válogatott szerencséje, hogy az azeriek elleni javítási lehetőség kellően közel van, ráadásul ugyanúgy vasárnap esedékes, mint az önkormányzati választás, így az is jól jöhet a csúnyán lefocizott csapatnak, hogy a közvéleményt egy fokkal jobban izgatja, miként befolyásolja majd a győri emberek szavazatát a polgármester botránya.

A Borkai-ügyet fokozatosan kiszivárogtató blog tett róla, hogy az orgia szereplőit könnyű legyen beazonosítani, és egyebek mellett az is kiderült, hogy a korábbi MOB-elnök – mások mellett – Rákosfalvy Zoltánnal egy Lagoon 450 típusú katamaránon „lazított”.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Csütörtök este, miközben a sima vereség miatt búslakodtunk, azt az információt kaptuk, hogy a Borkaiék által tavaly pünkösdkor használt katamarán a spliti kikötőben pihen, így aztán az Eb-selejtező másnapján körülnéztünk a hajók között, hátha ráakadunk az elhíresült darabra.

Amilyen felbolydult volt Split egy nappal korábban a városba négy év után visszatérő válogatott meccse miatt, annyira csöndes volt péntek délelőtt. A kikötőnél azért némi irigykedéssel figyeltük a helyieket, akik az olasz életstílust idézve fél 12-kor angyali nyugalommal kávézgattak, azt sugározva, nekik aztán sehova nem kell rohanniuk.

A városnézésről és az Adria hőmérsékletének leteszteléséről a meglehetősen kaotikus szervezés miatt lemaradó magyar szurkolók viszont kaptak egy esélyt a szépítésre, mert olyan gyönyörű napsütéses idő volt, hogy az ember egyből rövid-, illetve fürdőgatyáért kiáltott.

A kikötőben az alkalmilag szexhajóvá alakított jármű felismeréséhez csak a pornóoldalakra feltöltött videókon feltűnő részleteket tudtuk felhasználni, így például azt az információt, hogy kint egy fehér asztalnál ülve ölelgette a lányokat Szöul olimpiai bajnoka, bent pedig egy barna asztal mellett bukkant fel a hozzá tartozó fehér fenék.

Pár perc keresés után rá is bukkantunk egy Lagoon 450-esre, amelynek fehér volt a kinti asztala, az orra is meglehetősen hasonlított arra, amit azon a képen láthattunk, amit Borkaiék egyik vendége töltött fel magáról az Instagramra. Ám ennél a gépnél is esélyesebbnek tűnt a Wide Dream, azaz a kissé áthallásos, széles álom nevű katamarán: a színek is megegyeztek és az orr elemei is nagyon egybevágtak a képen látható részletekkel.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Úgy voltunk vele, nem hiszünk el mindent a szemünknek, inkább begyűjtünk némi információt a kikötőben található cégek irodájában. Az első helyen minket fogadó fiatalember odáig egészen készséges volt, amíg csak annyit mondtunk neki, hogy egy katamarán miatt jöttünk, aztán ahogy előkerült néhány részlet a hajóról, úgy vonult vissza az üzleti titokra és az adatvédelmi törvényre hivatkozva.

A meccs napján láttam egy hírt arról, hogy egy magyar politikus kényes ügybe keveredett és Dubrovnik környékén szálltak fel arra a hajóra, ahol a pikáns dolgok történtek. Sajnálom, de nem segíthetek

– mondta az emberünk, úgyhogy továbbálltunk.

A másik irodában eljátszottuk a magyar turistát, aki csupa jót hallott az ismerőseitől arról a hajóról, amit tavaly májusban vettek igénybe, de valamilyen fura oknál fogva a paraméterek közül pont a legfontosabbat, a nevét felejtették el. Az emlékezetkiesés sajnálatos módon nem hatotta meg a recepciós nőt, aki azzal jött, rengeteg hajó található a kikötőben, de ő nem kereshet rá tavalyi foglalásokra, inkább hívjuk fel az ismerősöket, hátha közben eszükbe jutott az a bizonyos név.

Ők úgy dolgoznak: ami itt van, az itt is marad. Egyiküknek sem jutott eszébe blogot indítani Az Ördög Ügyvédje címmel.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik