Belföld

A MOB etikai bizottsága elé kerül Borkai orgiás-szexvideós ügye

A Magyar Olimpiai Bizottságon (MOB) belül újonnan felálló etikai bizottság fog foglalkozni Borkai Zsolt olimpiai bajnok orgiás-szexvideós ügyével – írta a hvg.hu megkeresésére a szervezet. A vizsgálat szinte biztosan a választások utánra esik, de mivel a MOB célja „morális iránytűként mutatni az utat a sporttársadalomnak”, Győr jelenlegi fideszes polgármestere nem sok jóra számíthat.

Borkai Zsolt a MOB elnöke volt, 2017 májusában azonban nyert ellene Kulcsár Krisztián. Azóta Borkai a MOB közgyűlésének tagja a tornászszövetség delegáltjaként. A Párbeszéd nemrég kezdeményezte az olimpiai bizottságnál, hogy vonják meg Borkai olimpiai bajnoki életjáradékát, mert egy sportoló „nem mehet el prostituáltakkal, nem orgiázhat”, erről a Blikk számolt be.

Újabb szexvideó jelent meg Borkai Zsolték bulijáról
A blog szerzője azt ígéri, hamarosan egy korrupciós szál is érkezik majd.

A hvg.hu kérdéseire azt írta a MOB:

a Magyar Olimpiai Bizottság tíz év múlva egy olyan, nemek arányát tekintve kiegyensúlyozott szervezet képét mutatja, amely a hagyományaiban rejlő értékei mellett modern megközelítésével és korszerű működésével képes vonzó lenni a társadalom széles rétegei számára, és sikerrel juttatja el olimpizmusról, sportról szóló üzenetét minden korosztálynak, miközben morális iránytűként mutatja az utat a magyar sporttársadalom egészének.

Ennek a víziónak megfelelően döntött október 2-án a MOB elnöksége arról, hogy létrehoz egy önálló Etikai Bizottságot, amely többek között a tagságot érintő etikai kérdéseket is tárgyalja majd.

Mihelyst ez a bizottságunk feláll, foglalkozni fog majd az üggyel.

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mikor áll fel az etikai bizottság, erre a kiegészítő kérdésre nem kapott választ a portál.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt, a MOB elnökeként beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média- és a Nõk Sportjáért díjátadó ünnepségén a fővárosi MOM Kulturális Központban 2017. március 14-én. (MTI / Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik