Belföld

Tarlós István már nagyon szabadulna Borkaitól

A főpolgármester szerint a szexvideós ügy „rongálja mások teljesítményét is”.

A választás előtt két nappal egymás után ad nagyinterjúkat Tarlós István, aki sokadszorra is ugyanazokat mondja el. Most éppen az Indexnek meséli el, mennyire nincs vesztenivalója, mennyire bátor, mennyire nincs köze a Fidesz lejárató akcióihoz, amelyeknek azért  egyértelműen ő volt a haszonélvezője. Ja, és persze Karácsony Gergely hazudik.

Amikor a győri polgármester szexvideójáról kérdezik, azt mondja, hogy amit Borkai Zsolt tett:

védhetetlen, kirívó, vállalhatatlan, közönséges és méltatlan. Méltatlanná vált a funkciójára. Nem tudom, miért nem vonja le saját maga a konzekvenciákat. Sőt, az ilyen emberektől politikusként a jövőben meg kellene válni. Itt nem csak egy közönséges szexügyről van szó. Többről.

Azt nem árulja el, ez azt jelenti-e, hogy Borkainak szerinte már a jelöltségtől is vissza kellene lépnie, azt pedig nem tudja, eddig miért nem mondott le a polgármesteri posztról, de

Borkainak csakugyan le kellene mondania. Ez lenne a leghelyesebb. Ne rongálja mások teljesítményét is.

Tarlós előzőleg az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a történet azért háborítja fel, mert attól tart, hogy Budapesten is lesznek, akiket elgondolkodtat az eset. Amikor most arról kérdezik, elégedett-e azzal, ahogy a Fidesz/Fidelitas segítette a kampányát, nem tudja, mit válaszoljon.

Karácsony szerint nincs is kampányom. Akkor milyen kampányt segített a Fidesz?

Magyar Bálint: a Borkai-ügytől az orbáni omertáig
Szerinte a győri polip a maffiaállam iskolapéldája. 

Közben a hvg.hu arról ír, hogy ismét akcióba lendült a korábban közvélemény-kutatásnak álcázott, az ellenzék ellen lejárató kampányt folytató intézet, amely éppen a Borkai-ügy hatásait igyekszik kideríteni.

Arra külön is rákérdeznek, hogy a „KDNP-s” Borkai ügye befolyásolja-e a fővárosi főpolgármesteri döntésében?

Mint korábban megírtuk, a Fidesz valójában már elengedte a polgármester kezét. Lapunk információi szerint Borkainak, ha nyerne, rövid időn belül le kellene mondania.

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik