Belföld

A napelem jótékony hatása (X)

A napelemes áramtermelés céges alkalmazása egyre jelentősebb, számos hazai vállalkozás felismerte már fontosságukat. A győri Szintézis ZRt. jótékonysági akcióval szeretné felhívni a figyelmet a zöldebb, fenntarthatóbb, környezettudatosabb működésre!

A Szintézis ZRt. a régió legnagyobb üzleti informatikával foglalkozó vállalkozása nemcsak a kereskedelmi rendszerek és Ipar 4.0 technológiák úttörője, de a cég saját működésében is követi a modern technológiákat. A Szintézis győri telephelyén mintegy 100 fő dolgozik minden nap, a munkát kiszolgáló számítástechnikai infrastruktúra pedig óriási. Egy ekkora rendszer elektromos igénye hatalmas, a most telepített napelemes rendszer éves szinten várható termelése több mint 51 000 kWh mely képes fedezni a Szintézis Zrt. villamos energiafogyasztásának 40%-t! Összehasonlításképpen egy 4 tagú család éves átlagos energiafelhasználása 4430 kWh!

Nagyon fontos, hogy ne csupán a forintális megtérülés legyen a szemünk előtt, az első és legfontosabb lépés az elhatározás: legyen környezettudatos és fenntartható a vállalkozásom! – mondta Kádár Csaba a projekt napelemes telepítőjének a Solar 360 Áramtermelő Kft. ügyvezetője. A telepített rendszer tervezése során is, mint a Solar 360 Áramtermelő Kft. esetén mindig, a fő szempontok a hosszú távú megbízhatóság biztosítása, a termelés maximalizálása, illetve garanciális időtartamok hossza. Örömmel vállaltuk ezt a munkát, mivel a két cég filozófiája hasonló, mindkét cégre érvényes a hosszú távra való gondolkodás, a megbízhatóság és a társadalmi szerepvállalás.

A Szintézis életében mindig is fontos volt a környezettudatosság, valamint a társadalmi felelősségvállalás, bízunk benne, hogy mostani akciónkkal más megyei vállalkozások figyelmét is felkeltjük. A napelemes rendszerünkkel eddig megspórolt energiadíjunkat szeretnénk a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház alapítványának felajánlani, működésüket informatikai eszközökkel segíteni. – tette hozzá Szabó Dávid, a Szintézis Informatikai Zrt. vezérigazgatója. Bízom benne, hogy sok vállalkozás követni fogja a példánkat, a feszített üzleti tempóban megállnak egy pillanatra és hoznak olyan döntéseket, melyekből a teljes társadalom profitálhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik