Belföld

Átadták a robotizált üzemcsarnokot, a fideszes polgármesterjelölt a munkahelyteremtést méltatta

Salgótarjánnak mindig is szüksége volt és szüksége lesz új munkahelyekre, és olyan munkahelyekre, ahol a salgótarjáni emberek biztos jövedelemhez juthatnak. Salgótarjánnak egyedül az a lehetősége a fejlődésre, hogy ilyen és ehhez hasonló új munkahelyek jöjjenek létre

– mondta Szabó Csaba, Salgótarján fideszes polgármester-jelöltje az M1 Híradójának, miután szerdán átadták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Wamsler SE új, 5400 négyzetméteres robotizált üzemcsarnokát.

 

Ezzel az egyetlen probléma az, hogy mivel robotizált üzemcsarnokról van szó, minimális szükség van élőmunkára, új munkahelyeket pedig végképp nem teremtett a 3,6 milliárd forintból megvalósult beruházás.

Mint ahogy az M1 riportjában is elhangzik,

a munkások már csak felügyelőként vannak jelen a kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokában. A 125 éve kályhákat és tűzhelyeket gyártó Wamsler SE teljesen automatizált gépsorokkal működik a jövőben.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lemezdarabokat automatizált berendezések vágják ki, a megmunkálást, így a méretre hajlítást, a hegesztést és a csiszolást robotok végzik, a munkadarabokat automatizált festősoron fényezik.

Varga Mihály pénzügyminiszter az átadón pont arról beszélt, hogy bár a cég nagy figyelmet fordít a szakképzett munkaerő megtartására, ugyanakkor a robotizációval hiányszakmákat vált ki.

Olvasói sztorik