Belföld

Nagymama és unokája fosztott ki időseket

Somogyban követtek el bűncselekményeket. A 72 éves – büntetett előéletű – nő három évet kaphat.

Kifosztás és minősített csalás miatt emeltek vádat a 32 éves dombóvári férfi, és 72 éves – büntetett előéletű – nagyanyja ellen.  Tavaly nyáron azzal kerestek fel egy idős férfit, hogy megvennék a ladi házát, ahol felfigyeltek az értékes régiségekre, ezért úgy tettek, mintha azokat is meg akarnák vásárolni.

Az idős férfi belement, hogy egy értékes festményt és szobrot, egy antik fodrászszéket a vádlottak bepakoljanak a teherautójukba. Mielőtt elhagyták volna a helyszínt, az unoka a sértettnek átadott  némi készpénzt, de a teljes vételárat soha akarták kifizetni, így több mint 200 ezer forint kárt okoztak.

Ezután Iregszemcsén jutottak be egy 81 éves asszonyhoz, azzal az indokkal, hogy megvennék házát. Nézelődés közben a nagymama egy herendi porcelánt vett magához, unokája két fa bútort pakolt a teherautójukba, hiába kérte az idős sértett, hogy azokat adják vissza, a bűncselekményt esélye sem volt megakadályozni.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége a két vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztést indítványozott azzal, hogyha az előkészítő ülésen beismerik tettüket, a szabadságvesztés tartamát a bíróság az unokánál 2 év 6 hónapban, nagyanyjánál 3 évben határozza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik