Belföld

20 év fegyházra ítélték a rabot, aki eltávozás alatt fojtotta meg a barátnőjét egy cipőfűzővel

A Nyíregyházi Törvényszék 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélete a többszörös visszaeső Z. S. vádlottat emberölés és fogolyszökés vétsége miatt, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült 902 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Z. S. jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, de tavaly júniusban eltávozást kapott azért, hogy a beteg édesapját meglátogassa. Az eltávozás alatt találkozott a párjával, akivel a bevonulása előtt több éve élettársi kapcsolatban éltek. A férfi június közepén megállapodott a testvérével abban, hogy másnap visszaviszi őt a BV intézetbe, azonban ekkor már elhatározta, hogy nem fog visszamenni a börtönbe, hanem megszökik, bujkálni fog és rábeszéli a barátnőjét is, hogy tartson vele.

A férfi és barátnője Nagyecsed külterületén gyalogolt, azonban a nő meggondolta magát, és megpróbálta rávenni a férfit, hogy térjen vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe. Emiatt szóváltásba keveredtek, a férfi feldühödött és a nadrágja derékrészéből kivette a cipőfűzőt, abból egy hurkot csinált, azt a nő nyakára húzta és olyan erősen megszorította, hogy a lány megfulladt. A férfit másnap egy lakatlan házban fogták el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, az elkövető és védője enyhítésért és eltérő minősítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik