Belföld

A Fidesz öt éve hazudott, Kubatov most kért bocsánatot

Pártja nevében az alelnök magánlevelet küldött Szekeres Imrének.

Magánlevélben kért bocsánatot Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke egy 2014-es választási szórólap miatt, amely Pócs János fideszes képviselő jászsági választókörzetében azt állította, hogy Szekeres Imre

honvédelmi miniszterként egymilliárdos kárt okozott a magyar embereknek, amikor haverjának pályázat nélkül eladta a Zrínyi Egyetem egyik épületét.

A szocialista politikus a Népszavának azt mondta, ebből annyi volt igaz, hogy az Üllői úti volt Egyesített Tiszti Iskola kihasználatlan épületét eladták. Nem havernak, a IX. kerületi önkormányzatnak, és nem 1, hanem 5,7 milliárd forintért. Erre azért volt szükség, mert az épület kihasználtsága 2007-re 20 százalék alá csökkent, miközben az évi üzemeltetés költsége több mint egymilliárd forint volt, az épületek gépészetileg és funkcionálisan sem feleltek már meg a követelményeknek.

A magánlevél azért született, mert a Kúria így döntött. Nem most, még január 31-én. A pártnak azonban vélhetően ennyi idő kellett ahhoz, hogy alelnöke a levél végén elnézést kérjen Szekeres Imre jó hírnevének megsértése miatt. Az MSZP politikusa minderről Facebook-oldalán is beszámolt.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik