Belföld

A Mészáros-érdekeltség megválna ingatlanos cégétől

Az Opus Global Nyrt. igazgatósága úgy döntött, hogy a megfelelő feltételek teljesülése esetén megválik az Appeninn Holding Nyrt.-ben lévő 18,7 százalékos, kisebbségi részvénycsomagjától – közölte a cég kedden. A Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló cég a közlemény szerint a kedvező piaci helyzetre hivatkozva válna meg az ingatlancégtől:

Az Opus a részvénycsomag értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióihoz használná fel, elsősorban az energetika, és az élelmiszeripar területén.

Az Appeninn 2017-ben került bele a felcsúti milliárdos céghálójába, amikor az azóta már az Opusba beolvadt Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamint a Konzum PE Magántőkealap együttesen 49,02 százalékos, meghatározó befolyást szerzett.

Akkor azt írták, hogy az Appeninn tulajdonában és üzemeltetésében lévő, összesen 65 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanok eszközértéke meghaladja a 22 milliárd forintot, tavaly pedig még megszerzett 30 ezer négyzetméternyit.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik