Belföld

Börtönben karácsonyozik az orosi panzióssal és fiával végző H. Miklós

Meghosszabbította a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki agyonlőtte a panzióst és a fiát augusztus végén Nyíregyháza Oros városrészében. A döntés értelmében H. Miklós december 28-ig biztosan rács mögött marad.

H. Miklós júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került korábban a panziós fiával, ifj. N.Jánossal.  Állítólag többször is kérte a férfit, hogy szálljon le a feleségéről. H. Miklós felesége augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.János lakóháza előtt, majd vitatkozni kezdtek.

Az asszony még aznap elmesélte férjének a történteket és azt állította, hogy ifj. N.János lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután kocsiba ült és elment ifj. N. János  ingatlanához, s magával vitte az engedéllyel tartott vadászpuskáját is.

H. Miklós amikor odaért egy célzott lövést adott le a vadászpuskájával az udvaron tartózkodó férfira, aki bemenekült a házba. Ezt látva a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, és a lakóház ajtaján keresztül hátba lőtte a kétgyerekes apát, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiment az utcára a lelőtt fiatalember édesapja. H. Miklós rálőtt, de célt tévesztett. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a támadót, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, H. Miklós egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt. A férfi a kettős gyilkosság után kocsiba ült és egy kukoricáshoz hajtott, hogy megölje magát.

A körzeti megbízottnak azonban sikerült lebeszélnie az öngyilkosságról, s a férfi végül megadta magát. H. Miklós beismerte a kettős gyilkosságot a kihallgatása során.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt továbbra is indokolt a büntetlen előéletű H. Miklós letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, vagy elérhetetlenné válna a büntetőeljárásban.

Találkozott egymással az orosi panziós fia és H. Miklós felesége a vérfürdő előtt
H. Miklós pár héttel ezelőtt tudta meg, hogy együtt volt feleségével a panziós fia. Letartóztatták a kettős gyilkosságot beismerő férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik