Belföld

Magával is végezni akart a vérfürdő után az orosi kettős gyilkos – minden lépését figyelik a börtönben

Magával is végezni akart a panzióssal és fiával végző H. Miklós az orosi vérfürdő után. A letartóztatásban lévő férfi a kettős gyilkosság után kocsiba ült és egy kukoricáshoz hajtott, hogy megölje magát.

A körzeti megbízott azonban felismerte a járművet. Mivel tudta, hogy kié a kocsi azonnal megpróbálta utolérni telefonon a férfit, hogy meggyőzze arról, hogy adja fel magát. Úgy tudjuk,  H. Miklós pont fejbe akarta lőni magát a puskával, amikor rátaláltak. A hős körzeti megbízottnak azonban sikerült lebeszélnie az öngyilkosságról, s a férfi végül megadta magát.

H. Miklós júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került korábban a panziós fiával, ifj. N.Jánossal.  Állítólag többször is kérte a férfit, hogy szálljon le a feleségéről. H. Miklós felesége augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.János lakóháza előtt, majd vitatkozni kezdtek.

Az asszony még aznap elmesélte férjének a történteket és azt állította, hogy ifj. N.János lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután kocsiba ült és elment ifj. N. János  ingatlanához, s magával vitte az engedéllyel tartott vadászpuskáját is.

H. Miklós amikor odaért egy célzott lövést adott le a vadászpuskájával az udvaron tartózkodó férfira, aki bemenekült a házba. Ezt látva a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, és a lakóház ajtaján keresztül hátba lőtte a kétgyerekes apát, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiment az utcára a lelőtt fiatalember édesapja. H. Miklós rálőtt, de célt tévesztett. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a támadót, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, H. Miklós egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt. H. Miklós beismerte a kettős gyilkosságot a kihallgatása során.

Megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, hogy megtudjuk, mit tesznek azért, hogy H. Miklós ne tudjon kárt tenni magában, az alábbi választ kaptuk Orosz Zoltán szóvivőtől:

A büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget válaszadásra. Általánosságban azonban elmondható, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet fokozott figyelmet fordít a fogvatartottak mentális egészségének megőrzésére. Már a büntetés-végrehajtási intézetbe történő befogadásuk során pszichológusok és reintegrációs tisztek vizsgálják az elítélteket, felmérik családi körülményeiket, szuicid-veszélyeztetettségüket, ennek figyelembevételével történik a különböző biztonsági kockázati csoportokba sorolásuk.  A reintegrációs tisztek és a pszichológusok rendszeresen foglalkoznak a fogvatartottakkal a börtönben tartózkodásuk alatt.

– közölte, hozzátéve, folyamatosan figyelik a rabok kapcsolattartását. Emellett ösztönzik őket a tanulásra, s minden olyan szabadidős tevékenységre, amivel csökkenteni lehet annak az esélyét, hogy kárt tegyenek magukban.

Fotó: MTI

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik