Belföld csatatér

Még hétfőn is súlyos gondok voltak az NVI választási oldalával

Hétfőre sem sikerült elhárítani a technikai gondokat a valasztas.hu oldalon, tegnap is többször rossz adatokat adott ki a rendszer az önkormányzati választás véglegessé vált jelöltjeit keresve, és volt, hogy semmiféle információ nem jelent meg — írta meg a Népszava.

Ahogyan beszámoltunk róla: szombatra meghibásodott a Választás.hu, a Nemzeti Választási Iroda által fenntartott választási oldal. A hibát sokan észlelték országszerte, mert szeptember 14-én lehetett először megnézni a rendszerben, hogy kik azok az önkormányzati jelöltek, akiknek a választási indulása jogerőssé vált.

A 2014-es a parlamenti választás előtt a teljes informatikai hálózat becsődölt. Akkor a fővárosban körlevélben értesítették a jegyzőket, hogy az anyakönyvi nyilvántartó rendszer használatával próbálják meg megoldani a jelöltállítással kapcsolatos feladatokat. 2018-ban pedig éles helyzetben, a országgyűlési választás estéjén állt le a választási honlap. A Nemzeti Választási Iroda azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak háromnegyed óráig nem volt elérhető, amíg átálltak a tartalékportálra.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik