Belföld

Három hónappal meghosszabbították a Viking Sigyn ukrán kapitányának letartóztatását

Eredményesen fellebbezett az ügyészség a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányának ügyében. Ez azt jelenti, hogy Jurij C. november végéig biztosan börtönben marad.

A kerületi ügyészség azért fellebbezett, mert kevesellték, hogy csak egy hónappal hosszabbították meg a férfi letartóztatását. Álláspontjuk szerint további szakértői vélemények elkészítése van folyamatban. Ezek eredménye alapján pedig akár további tanúbizonyítás lefolytatása is szükségessé válhat.

A bizonyítás befolyásmentes elvégzése pedig elsődleges érdek, amely az ügyészség szerint csak hosszabb tartamú letartóztatással biztosítható.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság osztotta az ügyészég indokait, és emiatt megváltoztatta az elsőfokú határozatot. A másodfokú bíróság november 30-ig meghosszabbította az ukrán férfi letartóztatását.

Jurij C. -t először halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsították meg. Július végén azonban újabb gyanúsítást közöltek vele. Már 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget a baleset után, vagy azt teljesen elmulasztotta.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet. Egy dél-koreai nőt még mindig keresnek.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik