Belföld

Kiakadt a DIGI a médiahatóság döntésén

A DIGI COMMUNICATIONS N.V.  tájékoztatta részvényeseit és befektetőit, hogy 2019. szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az 5G-s frekvenciaárverésen való részvételi pályázatát elutasította.

A vállalat közleménye szerint a frekvenciaárverési eljáráson a magyar piacon elindított mobil kommunikációs szolgáltatásainak fejlesztése érdekében vett részt, a pályázaton pedig nem a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. indult, hanem a Hollandiában bejegyzett anyavállalat. Nem sokkal később közleményben tudatták, hogy meglátásuk és álláspontjuk szerint

az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes.

A most meghozott határozat ugyanis nem egyezik meg a pályázati kiírás feltételeivel, nem konkrét tényekre és alapos elemzésekre támaszkodik, feltételezéseken és olyan történéseken alapul, melyek csak hipotézis tárgyát képezik – írja hivatalos álláspontjában a vállalat.

A Digi szerint a határozat bővíti a cégcsoportot hátrányosan érintő, vitatható döntések sorát, melyeket az NMHH az elmúlt időszakban hozott a korábbi frekvenciaárverésekkel kapcsolatban a cégcsoport tagjaival szemben, ezért minden eszközzel fellebbezni kívánnak a hatóság döntése ellen.

Kizárták a DIGI-t az 5G pályázatból
Nyilvános az 5G-s frekvenciaárverés résztvevőinek listája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik