Belföld

Egy Facebook-like miatt kellett iskolát váltania a szekszárdi diáknak

Megint otthagyta egy diák a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgató és több tanár bánt vele, írja a Magyar Hang. A fiút a hétvégén felhívták és számon kérték, miután Facebookon kedvelt egy, az iskolát érintő posztra, amit az MSZP tett közzé.

Az iskolában az egyik osztályfőnök az igazgatónő kérését tolmácsolva figyelmeztette a diákokat, hogy ne kedveljenek Facebookon olyan politikai cikkeket, amik az iskolához köthetőek, számolt be az esetről egy szülő, aki szerint a tanár kiemelte az egyik diák nevét, mégpedig a fia legjobb barátjáét.

A fia ezen annyira felháborodott, hogy aznap délután az „imádom” gombbal reagált a szekszárdi MSZP azon posztjára, ami arról szólt, hogyan hagyják ott az iskolát a tanárok.

Másnap reggel már csörgött is a telefonja, az egyik tanára kérte számon, hogy mit képzel magáról, majd felszólította, hogy hívja fel az intézmény vezetőjét, és kérjen tőle bocsánatot. A diák viszont nem érezte úgy, hogy bocsánatkéréssel tartozna.

Hétfő reggel a diáknak az igazgatónőnél kellett indítania a napot, Heilmann Józsefné pedig jelezte neki, hogy nem tehet ilyet, az igazgatónő pedig azzal érvelt, hogy mivel a fiú a diákönkormányzat elnöke, ilyen minőségben fejezte ki véleményét.

A diák ezek után közölte, hogy akkor nem akar a szervezet lenni, azonban nem engedték, hogy lemondjon, az igazgatónő pedig erre azt reagálta, hogy hanyagolják az ügyet október 13-ig.

A fiatal ezek után jelezte, hogy nem akar a továbbiakban ebbe az iskolába járni, és hiába próbálták lebeszélni a távozásról, kedden már le is papírozták a távozását. Végül a bátaszéki iskolába iratkozott be.

Nem ő az első, aki az igazgatónő miatt kénytelen távozni a szekszárdi iskolából, egykor a 444 számolt be arról a történetből, amely során egy fiút azzal vádolt meg az intézményvezető, hogy ő készített és tett fel az internetre két videót, amikben  a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A fiatalt végül kivették az iskolából, mert a szülők szerint az igazgatónő megzsarolta őket.

Két év után sem zárult le a szekszárdi igazgatónő bosszúhadjárata
A gúnyvideó miatt vegzált diák már elmúlt 18 éves, mégis újabb gyámügyi vizsgálat elé néz a család.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik