Belföld

Két év után sem zárult le a szekszárdi igazgatónő bosszúhadjárata

A gúnyvideó miatt vegzált diák már elmúlt 18 éves, mégis újabb gyámügyi vizsgálat elé néz a család.

Még két év után is folyik az az eljárás, amit a szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatónője, Heilmann Józsefné indított egy diák ellen, akit azzal gyanúsít, hogy gúnyolódó videót készített az iskoláról és tanárairól – írja a 444.

Az ügy odáig fajult, hogy a gyámügy pártfogói és védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben, de megállapították, hogy minden rendben van és lezárták az ügyet. Ennek ellenére a hatóságok váratlanul újabb védelembe vételi eljárást kezdeményeztek, noha a diák már elmúlt 18 éves, és felvették egyetemre.

A fiú ellen 2017 októberében indult eljárás, akkor behívatták az igazgatói irodába, ahol arra akarták rávenni, hogy vallja be: ő készítette a videókat, és írjon alá papírt erről. Rendőrségi vallomásában azt mondta, másfél óra után már sírva kérte, hogy engedjék el, cserébe elismerte, hogy az egyik videó készítésében részt vett. A szülők szerint Heilmann Józsefné ezután ultimátumot adott, hogy vagy elviszik az iskolából a fiút, vagy fegyelmit indít és feljelentést tesz.

Mémek miatt hurcolt meg az igazgatónő egy szekszárdi gimnazistát
Nem volt elég, hogy elvitették a gyereket az iskolából, még fel is jelentették.

A szülők átvitték Ákost egy másik intézménybe, az igazgatónő ettől függetlenül a diák által aláírt jegyzőkönyvre hivatkozva feljelentést tett becsületsértés miatt, közben pedig egy csomó igazolatlan hiányzás is bekerült a diák elektronikus naplójába, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan részt vett az órákon. Az igazgatónő feljelentését egyébként elutasították arra hivatkozva, hogy az iratot szülő vagy törvényes képviselő nélkül írta alá a fiatalkorú diák. Heilmann Józsefné erre így reagált:

Ennek a gyereknek mindent lehet, csak a gyereknek van joga? Nehogy már mi maradjunk alul ebben az ügyben.

Heilmann Józsefné ezután személyesen a diák ellen tett újabb feljelentést, amire a Tolna Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Osztály eljárást indított védelembe vétel és megelőző pártfogás elrendelése érdekében. Ez az egész család számára kellemetlen és megalázó procedúra volt: hivatalnokok jártak hozzájuk, feltérképezték az egész család életét. A vizsgálat eredménye az volt, hogy Ákos életkörülményei átlagon felüliek, családi körülményei rendezettek.

A szülők már azt hihették, hogy lezárul a cirkusz, amikor levelet kaptak az ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt áthelyezik Baranya megyébe, ahol újrakezdik a fiú elleni nyomozást, és újabb pártfogói, gyámügyi vizsgálatot indítanak a már nagykorú Ákos ügyében.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.