Belföld

Életveszélyessé vált a jogi kar épülete Szegeden

A tegnap délutáni Szeged városára lecsapó viharban a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát jelentős károk érték. Személyi sérülés nem történt, az épület nem használható. Jelenleg a károk felmérése, a kárenyhítés és az életveszély elhárítása zajlik, írja keddi közleményében az intézmény.

Mint arról tájékoztattak, a Tisza Lajos körúti épületről mintegy 100 négyzetméter tetőfelület hiányzik. A tető kisebbik része a Feketesas utcára, nagyobbik – körülbelül 60-80 m2 – a gerendákkal együtt a Kar belső udvarára esett, megsértve az üvegliftet, a belső udvart és a nyílászárókat.

A bádogtető állapota életveszélyessé teszi az épületet, így az oktatást a tegnapi napon felfüggesztettük. Az épületből ideiglenesen elköltöztettük az adminisztratív hátteret biztosító egységeket is. A tanórákat a Szegedi Tudományegyetem karai közötti együttműködésben ideiglenesen más épületekbe szervezzük át. A tanulmányokhoz kapcsolódó adminisztrációs ügyek intézése ideiglenesen a Bocskai utcai épületben zajlik

– fogalmaztak.

A Kormány az SZTE-t a felmerült vis maior helyzetben teljes támogatásáról biztosította, tették hozzá.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik