Belföld

Vihar Szegeden: életveszélyes állapotban van az egyik sérült

Egy korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy elemi erővel csapott le a vihar hétfőn Szegedre. Az RTL Klub Híradója szerint a Széchenyi téren leszakadt egy ág és három fiatalra esett rá. Egyikük életveszélyes állapotban van, a televízió úgy tudja, hogy koponyasérülést szenvedett. Ezen kívül a vihart feltépte a Szegedi Nemzeti Színház tetejét is és leszakadta a felsővezetékek is.

A Nemzeti Közművek arról értesítette az MTI-t, hogy negyvenezer ügyfélnél okozott áramszünetet a hétfő délutáni vihar a Dél-Alföldön, kétharmaduknál estére helyreállították a szolgáltatást. A közlemény szerint a több helyen 110 kilométeres széllel érkező vihar elsősorban Szegedet és térségét érintette, emellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig is károkat okozott. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. Hétfőn este még több mint 12 ezer ügyfélnél nincs áram.

Az ítéletidőről több képet és videót is megosztottak a helyiek, ezek egy részét az Időkép tette közzé oldalán. Itt az látható, hogy milyen sebességgel vonultak a viharfelhők:

Szeged 10perce kezdődött.

Közzétette: Érits Viktor – 2019. szeptember 9., hétfő

De volt olyan is, aki egy toronydarun ülve videózott:

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegedről egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak!

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegeden egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak! Videó: Magyari Tamás / ViharVonal Viharvadász Csapat

Közzétette: Met Hír – 2019. szeptember 9., hétfő

A rendkívüli időjárás a vonatközlekedésben is fennakadást okozott, a MÁV nem sokkal este hat után azt írta, hogy  a szegedi fővonalon Szatymaz és Kiskundorozsma állomás között a vihar miatt több helyen faágak kerültek a felsővezetékre, ezért szünetel a vonatközlekedés ezen a szakaszon.

Jégeső Makón. Fotó: Időkép

Szatymaz és Szeged között pótlóbuszok viszik az utasokat, a szegedi vonalon egy-két órával hosszabb eljutási idővel kell számolni – várhatóan késő estig. Az InterCity vonatok Cegléd és Szeged között felármentesen vehetőek igénybe.

A Szeged-Békéscsaba vonalon Hódmezővásárhely és Kútvölgy között fa dőlt a vasúti pályára, ezért a tervezetten Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Kútvölgyig járnak. A Szentes-Orosháza vonalon is fakidőlés okozott fennakadást, ott a forgalom már újraindult.

Kiemelt kép: Szeged a vihar után. Fotó: Időkép

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik