Belföld

Tizenöt év fegyházat kapott a pécsi kalapácsos gyilkos

Tizenöt év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla jogerősen azt a férfit, aki kalapáccsal verte agyon az ivócimboráját bő három évvel ezelőtt.

P. Gy az élettársával és egy másik férfival egy pécsi bódéban lakott. A két férfi rendszeresen italozott. Az ominózus nap is kiütötték magukat. A kora esti órákban a vádlott az asztal mellett ült, és felszólította későbbi áldozatát, hogy adja neki vissza a mobiltöltőjét, mert azt gondolta, hogy ő tette el.

A lakótársa ezen annyira bepöccent, hogy felkapott egy kést, és megindult felé. A vádlott felállt, felvett egy kalapácsot maga mellől és rávert ismerőse bal karjára – kiütve kezéből a kést. Ezt követően P. Gy. a kalapáccsal a kezében bement a bódéba. A cimborája azonban egy cipőfűzőből készített hurokkal utána ment. A férfi ekkor addig verte a testét és a fejét a kalapáccsal, amíg mozgásképtelenné nem vált. Sőt, még ezt követően is ütötte a fejét.

A férfi lakótársa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az éjszaka folyamán meghalt. A gyilkos a bántalmazást követően lefeküdt aludni, majd másnap a reggeli órákban bejelentést tett a rendőrségen. A Pécsi Törvényszék 15 év fegyházra ítélte a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jogos védelmi helyzetre hivatkozva, illetve eltérő minősítésért fellebbezett. A táblabíróság azonban megalapozottnak találta, s helybenhagyta a törvényszék ítéletét, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik