Belföld csatatér 2019 - budapest

Puzsérék kiszámolták: Berki állítólag 417 aláírást gyűjtött óránként

Közleményt adott ki a Sétáló Budapest arról, hogy szerintük valami nem tiszta azzal, hogy Berki Krisztián közel 10 ezer aláírást adott le, ami kétszer annyi, mint amennyi szükséges a főpolgármester-jelöltséghez. A Puzsér Róbert kampányfőnöke, Zaránd Péter által szignózott közlemény leszögezi, hogy

minden állampolgár, aki összegyűjt 5000 érvényes ajánlást, minden állampolgár, akinek ennyi választópolgár szavaz bizalmat ajánlásával, joggal szerepelhet ősszel a szavazólapokon.

Majd azzal folytatódik a közlemény, hogy Berki aláírásai körül viszont valami bűzlik Puzsérék szerint. Ezt Berki közlésére – miszerint 16 napig gyűjtött aláírásokat –, illetve saját aláírásgyűjtési tapasztalataikra alapozva állítják.

Mint írják, „a Sétáló Budapestnél 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórában gyűjtöttük az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot”. Ezzel szemben „Berki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – modellhadserege alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent” – ez a szám teljesen irreális, totálisan abszurd, írják.

Berkinek egyetlen kampányrendezvénye volt, ahol 30-40 választó jelent meg, online nem mozgósított, a közösségi média posztjai túlnyomó részében inkább a magánéletének részleteit osztotta meg a nagyérdeművel, illetve új realityshowját reklámozta az ajánlásra buzdítás helyett.

Mindezeket összevetve, nekünk Berki Krisztián indulása tetőtől talpig bűzlik. Bűzlik, hogy itt bizony személyes adatokkal éltek vissza, mert az utcán látottak alapján kizárt, hogy a 10000 ajánlást külső segítség nélkül gyűjtötte volna össze. Ismerve Berki Krisztián beágyazottságát a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, ismerve fideszes kapcsolatait és tudván, hogy a nagyobbik kormánypártnak az ország legnagyobb illegális választói adatbázisa áll rendelkezésre, bűzlik, hogy Berki az ő segítségükkel lett betolva a főpolgármester-jelöltségbe

– állítják Puzsérék. Ezért azzal zárják a közleményt, hogy arra kérik az illetékes hatóságokat, különösen gondosan ellenőrizzék Berki ajánlásait.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik