Belföld

Úgy tépte le a szél a Szegedi Nemzeti Színház tetejét, mintha papírból lenne

Ítéletidő csapott le hétfőn Csongrád megyére. A Délmagyar azt írja, hogy Szegeden a viharos szél leszabta a felsővezetékeket, fákat döntött ki, belecsapott a villám az egyetem jogi karának épületébe, a katasztrófavédelem pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Széchenyi téren egy padon ülő emberre rászakadt egy platánfa, a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki.

Óriási kár keletkezett a szegedi Nemzeti Színházban is, amikor a viharos erejű szél visszahajtotta az épület lemeztetejét. Az alábbi videón jól látszik a baleset, ahogy az is, hogy a szél szerte fújja a törmelékdarabokat.

A hírportál szerint védelem nélkül maradt a deszkázat, emiatt a színpad és a nézőtér egy része ázik. A Délmagyarnak Barnák László főigazgató azt mondta, hogy az érintett részeket lefóliázták, letakarták az irányítópultot is, és értesítették az önkormányzatot és a katasztrófavédelmet.

Visszahajtotta a szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét.

Visszahajtotta a szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét. A videóhoz tartozó cikkben a részletek: https://bit.ly/2kAJ8UU Videót készítette: Horváth Gábor

Közzétette: Delmagyar.hu – 2019. szeptember 9., hétfő

Botka László (MSZP) polgármester a minél gyorsabb és eredményesebb mentési munkálatok érdekében egyeztetett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség vezetőivel. Saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban. A közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására a polgármester azonnal 200 millió forintot csoportosított át – számolt be az MTI.

Kiemelt kép: Délmagyar Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik